Известие

Collapse
No announcement yet.

Кандидат нов зомбиран...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

За моя начин на каране, дори и на метан ми е добре... Много ми хареса по пътя до Варна, седи като залепена за пътя с магнит.

Единственото което искам спешно да преборя е луфтът на волана. Много ме дразни и трябва да го правя. Като дръпна към мен и мърда с 5-6 мм. целия.

Какво трябва да сменя в спешен порядък освен ангренажния ремък ? Има ли нещо друго, което иска периодично обслужване (маслата и филтрите са ясни)... ?
    AR 166 2,4 jtdm
    NT II 2,7 tdi
    Peugeot 206 1,1
    AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

За 155 един колега тук беше казал една приказка, дето е много точна - завива като по релси. А относно мотора - смени си и водната помпа заедно с ангренажния ремък. Иначе няма кой знае какви тънкости. Гадното на тоя мотор според мен е само високата цена (спрямо 8-клапановите) на свещите и особено на дебитомера, ама това си е нормално за всеки 16-клапанов ТС.
      ...
      155 1,6 TS 16V `96
      166 2,4 JTD `99
      147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
        За 155 един колега тук беше казал една приказка, дето е много точна - завива като по релси. А относно мотора - смени си и водната помпа заедно с ангренажния ремък. Иначе няма кой знае какви тънкости. Гадното на тоя мотор според мен е само високата цена (спрямо 8-клапановите) на свещите и особено на дебитомера, ама това си е нормално за всеки 16-клапанов ТС.
        не са само свещите!кабели бубини и това не трябва да се забравя защото са си бая парички!със здраве да си я караш колега и по малко ремонти да правиш!
        sigpic 155ex 159ex 530new

Comment

Първоначално публикувано от ivopetrov_1982 Покажи съобщение
          не са само свещите!кабели бубини
          Не споменах кабели и бОбини, понеже по принцип имат по-голям период между смените. А и имам пред вид факта,че колегата е наясно с поддръжката на 166. След като си видял това, не се плашиш лесно
          ...
          155 1,6 TS 16V `96
          166 2,4 JTD `99
          147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
            Не споменах кабели и бОбини, понеже по принцип имат по-голям период между смените. А и имам пред вид факта,че колегата е наясно с поддръжката на 166. След като си видял това, не се плашиш лесно
            а, нищо страшно няма... Като я взех (166) смених всичко по окачването (2000 лв.) ремъци, ролки, водна помпа (500 лв.) и налях хубаво масло и смених всички филтри (240 лв.) накрая купих гуми (1000 лв.) Сега не смея да я карам, за да не се наложи пак да го правя това всичкото и си взех 155 да си карам на спокойствие...

Майтап, но и истина има доста в това...
            Не вярвам нещо в 155 да ме изплаши, искам да я направя всичко да и е ОК.
            Last edited by gorbi; d.m.y г., 15:21.
            AR 166 2,4 jtdm
            NT II 2,7 tdi
            Peugeot 206 1,1

Comment

Това ли купи?

http://www.cars.bg/u831477
              ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                Това ли купи?

http://www.cars.bg/u831477
                Тая май не я видях... Явно съм сложил филтър по цена като съм търсил... МОята не е толкова лачена - има снимки в темата на първа страница. Взех я за 1600 с прехвърлянето барабар...
                AR 166 2,4 jtdm
                NT II 2,7 tdi
                Peugeot 206 1,1

Comment

Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщение
                  Тая май не я видях... Явно съм сложил филтър по цена като съм търсил... МОята не е толкова лачена - има снимки в темата на първа страница. Взех я за 1600 с прехвърлянето барабар...
                  Добър фотограф си.

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                    Добър фотограф си.
                    O, само да дойде пролетта - ще има истинска фотосесия на алфите ...

Макар - 155 цата за сега не е много за снимане. Има доста ожулено оттук - оттам.. Но лека полека ще я правя да стане красива - първо по душа, а после и външно...
                    AR 166 2,4 jtdm
                    NT II 2,7 tdi
                    Peugeot 206 1,1

Comment

Като я доведеш красавицата на пролетната среща, ще я наснимане наред с всички други

(дано имаме Пролетна среща тоя път де .. че като гледам умрелия форум... )
                      155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                      Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Тази 155 от автоморга Ricambi ли я купи?
                        Ако е тази и аз я бях загледал, но щеше да стане 9-та кола в семейството и не посмях да я взема.
                        1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                          Като я доведеш красавицата на пролетната среща, ще я наснимане наред с всички други

(дано имаме Пролетна среща тоя път де .. че като гледам умрелия форум... )

Ще наснимаме - това го можем...

Да, същата...
                          AR 166 2,4 jtdm
                          NT II 2,7 tdi
                          Peugeot 206 1,1

Comment

Ей, браво зомбирахте ме и мен
                            Та честито за новата колица първо.

И аз така винаги съм карал, а и най вероятно ще карам италянки, от малки фиатчета през удобни Дедри, и мисля че дойде времето за 155-ца.
                            Та по същество, в края на месеца съм намислил да се сдобия с нов автомобил, първо гледах Делти с 1.6 - 1.8 мотор, но също така мерака за Алфа никога не замира, та имам следното питане: Кой е по -сполучливият мотор на 155-цата 1.6 или 1.8, и горе долу какъв разход дават на Газ. А също така как се справя задното окачване при по-големи товари, понеже с Дедрата до сега не съм имал кой знае какви ядове, и се надявам и 155-цата да е с подобно окачване.
                            Загледъл съм тези 2 обяви:
                            http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=1yfb48
                            http://www.cars.bg/u887639
                            И до няколко дни ще започвам да звъня, притеснявам се само от 2 неща:
                            Колата от първата обява няма газова => още разходи за монтаж на такава (нямам идея колко).
                            Втората колица пък е 1.7 мотор, а от попрочетено из форума май не му се носи слава.
                            Идеята ми е колата да не харчи много и ефентуалните ремонти да не са скъпи, понеже все още си карам магистратурата и не изкарвам кой знае колко от сегашната си работа (пазач) .
                            Бих се радвал да споделяте още мнения за подобни автомобили в околностите на София, също така няма да е лошо да говорите в цифри за консумативите (свещи, кабели, филтри, масла и т.н), понеже ако видя че подръжката ще ми излиза по солена от на Дедрата, се връщам на потенциална покупка на Делта .
                            Поздрави, Цанко !!!!!!!!!

Comment

Първоначално публикувано от Uner Покажи съобщение

И аз така винаги съм карал, а и най вероятно ще карам италянки, от малки фиатчета през удобни Дедри, и мисля че дойде времето за 155-ца.
                              Та по същество, в края на месеца съм намислил да се сдобия с нов автомобил, първо гледах Делти с 1.6 - 1.8 мотор, но също така мерака за Алфа никога не замира, та имам следното питане: Кой е по -сполучливият мотор на 155-цата 1.6 или 1.8, и горе долу какъв разход дават на Газ. А също така как се справя задното окачване при по-големи товари, понеже с Дедрата до сега не съм имал кой знае какви ядове, и се надявам и 155-цата да е с подобно окачване.
                              Загледъл съм тези 2 обяви:
                              http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=1yfb48
                              http://www.cars.bg/u887639
                              И до няколко дни ще започвам да звъня, притеснявам се само от 2 неща:
                              Колата от първата обява няма газова => още разходи за монтаж на такава (нямам идея колко).
                              Втората колица пък е 1.7 мотор, а от попрочетено из форума май не му се носи слава.
                              Идеята ми е колата да не харчи много и ефентуалните ремонти да не са скъпи, понеже все още си карам магистратурата и не изкарвам кой знае колко от сегашната си работа (пазач) .
                              Бих се радвал да споделяте още мнения за подобни автомобили в околностите на София, също така няма да е лошо да говорите в цифри за консумативите (свещи, кабели, филтри, масла и т.н), понеже ако видя че подръжката ще ми излиза по солена от на Дедрата, се връщам на потенциална покупка на Делта .
                              Поздрави, Цанко !!!!!!!!!
                              155-цата от обявата в cars.bg - не е мърдана от доста време от мястото на което е снимана. Собственика изобщо не я кара. Няма я емблемата , капака на мотора е омаслен,старото купе е и т.н.

Не знам какъв ти е бюджета, но ако имаш повечко пари по-добре се цели по-високо.

http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=75517

http://www.cars.bg/u888629

Успех.

Comment

Първоначално публикувано от Uner Покажи съобщение

Та по същество, в края на месеца съм намислил да се сдобия с нов автомобил, първо гледах Делти с 1.6 - 1.8 мотор, но също така мерака за Алфа никога не замира, та имам следното питане: Кой е по -сполучливият мотор на 155-цата 1.6 или 1.8, и горе долу какъв разход дават на Газ. А също така как се справя задното окачване при по-големи товари, понеже с Дедрата до сега не съм имал кой знае какви ядове, и се надявам и 155-цата да е с подобно окачване...
                                Че то където Дедра, там и 155 - все Темпра
                                ...
                                155 1,6 TS 16V `96
                                166 2,4 JTD `99
                                147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Working...
                                X